Misschien vraag je je af wat men bedoelt met de term retentie.
Retentie geeft aan hoe lang een post bewaard blijft op een newsserver.

De retentie van een newsserver hangt af van de data opslagcapaciteit van een (internet) provider. Internetproviders bieden soms een gratis newsserver aan, maar daarvan is de retentie veelal bar slecht. Dit heeft te maken met het feit dat ze veel data opslag verbruiken om een goede newsserver aan te kunnen bieden, ze knijpen de retentie daarom vaak erg af.

De meeste newsservers van internetproviders hebben geen newsserver, maar als ze er één aanbieden hebben ze vaak een retentie van 2 tot 4 weken. Na die tijd verdwijnt een post (bestand) van de newsserver om ruimte vrij te maken voor de nieuwste posts.

Betaalde newsservers

Betaalde newsservers daarentegen hebben een retentie van soms wel 1600+ dagen.
Je kan dan posts downloaden die tot 4 jaar geleden zijn geüpload. Als iemand 4 jaar geleden een film heeft geüpload en niemand die film sindsdien heeft geüpload kan je dus toch de film downloaden. Als je een betaalde newsserver gebruikt, ook wel een payserver genoemd, kan je dus veel en veel meer downloaden.

Betaalde Payserver proberen

De beste payserver providers bieden een gratis proefperiode aan. Je kan kijken of een payserver aansluit bij je download behoeftes, zonder dat het je wat kost.

Payserver providers doen dit, omdat ze hopen dat je zo tevreden bent met de payserver dat je na de proefperiode een abonnement afsluit. Als een payserver niet bevalt, beëindig je deze tijdens de proefperiode. Je kan vervolgens een andere provider testen die ook een proefperiode aanbiedt, tot je een payserver vindt die echt bij je past.

De volgende payservers zijn gratis te proberen en hebben een uitstekende retentie van 1600+ dagen.

Indien je meer geïnteresseerd bent in een goedkope, snelle payserver met een prima retentie kan je kijken in onze sectie betaalde newsservers.