uTorrent verspreidt malware!

uTorrent verspreidt malware en vernietigt Windows XP bij verwijdering

De meest gebruikte en bekende torrent aplicatie ter wereld is uTorrent. uTorrent is geschreven in de programmeertaal C++ en is mede daarom erg compact. Het programma kwam in 2005 uit voor het grote publiek.
uTorrent won snel gebruikers, mede doordat gebruikers van het torrent programma Azureus overstapte na een verandering in de interface. In het begin was uTorrent reclamevrij, gaandeweg werd uTorrent steeds commerciëler en werd de reclame agressiever.

uTorrent verdient goud aan Malware

Sinds een jaar heeft uTorrent een deal met de makers van Conduit Search Protect.

uTorrent

Druk altijd op “Decline Offer“!

Als je de laatste versies van uTorrent download, krijg je tijdens de installatie een aantal opties aangeboden. Indien je deze opties niet afvinkt, wordt er malware op je computer geïnstalleerd.

Conduit Search Protect wordt dan o.a. geïnstalleerd en nestelt zich in je browsers. Het is voor een leek erg moeilijk om deze zooi te verwijderen.

Zie hieronder wat je kan doen als je Conduit Search Protect hebt geïnstalleerd op een Windows computer.

Waarom vergiftigt uTorrent de computers van gebruikers?

Misschien vraag je je af waarom de makers van uTorrent je malware proberen aan te smeren tijdens de installatie. Het antwoord is vrij simpel, ze verdienen er goud geld aan.
Conduit Search Protect stelt een andere zoekmachine in. Per zoekopdracht wordt er geld verdiend, men werkt op affiliate basis.

Dat Conduit Search Protect malware verspreidt zal wel, genoeg van dat soort ‘bedrijven’. Maar dat uTorrent daaraan meedoet, puur en alleen om geld te verdienen, terwijl de gevolgen voor sommige gebruikers niet te overzien zijn, is ronduit walgelijk. Als je op het forum van uTorrent een vraag stelt over Conduit Search Protect, krijg je van een uTorrent medewerker te horen dat je maar had moeten uitkijken.

Er zijn vele vragen over gesteld op het forum van uTorrent, maar deze worden na een paar belachelijke opmerkingen gesloten of gelijk helemaal verwijderd. De makers van uTorrent lijken te zijn overgestapt naar de ‘Dark Side’, het gaat alleen nog maar om geld.

Conduit Search Protect verwijderen en Windows XP

Als je nog achter een Windows XP PC of laptop zit, moet je helemaal uitkijken.
Conduit Search ProtectDeïnstalleer Conduit Search Protect niet zomaar!
Doe je dat wel dan loopt Windows XP na een reboot helemaal vast.
Download het gratis programma AdwCleaner, draai een scan en verwijder daarna HARDESCHIJF:\ProgramData\apn van je harde schijf.

Conduit Search Protect al verwijderd en start Windows XP niet meer op?
Nadat je computer opnieuw is opgestart krijg je dan de volgende melding: “NTLDR ontbreekt, druk op een toets om opnieuw te starten, NTLDR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart.
Je kan op Ctrl+Alt+Del drukken zo vaak als je maar wilt, de BIOS instellingen veranderen, maar Windows XP start niet meer op.

Wat kan je daaraan doen? Er zijn 2 oplossingen.

  • Een optie is om met behulp van de Windows XP CD je systeem te herstellen, zie deze handleiding.
  • Een andere optie, hier zit je waarschijnlijk niet op te wachten, is Windows XP te verwijderen en opnieuw te installeren. In dit geval ben je al je gegevens kwijt!

Heb je geen XP CD meer? Wil je een andere OS installeren welke niet zo vatbaar is voor malware e.d.? Download dan Linux Ubuntu 16.04, dit besturingssysteem is helemaal gratis. Je kan er bijna alles mee en als je vragen hebt, is er een uitstekende support op o.a. Ubuntu Forums.

uTorrent alternatieven

uTorrent was ooit een mooi programma, vandaag de dag is het programma totale rotzooi.
Als je een andere torrent applicatie wilt installeren zijn er meerdere goede alternatieven.
Uitstekende alternatieven voor uTorrent zijn Deluge (een open source torrent apllicatie) en BitTornado.

Torrents vs Nieuwsgroepen?

Als je de juiste torrent zoekmachines gebruikt, is er erg veel te downloaden middels het torrent protocol. Het is echter lastig om films te vinden met Nederlandstalige ondertiteling, ook Nederlandse series en soaps zijn erg lastig om te vinden.

Als je een programma download voor Windows, een .exe bestand, weet je nooit zeker of het een handig programma dan wel een virus is. Daarnaast moet je terug delen als je middels torrents download. Het is in Nederland niet toegestaan om copyright beschermde bestanden terug te delen, te uploaden dus.

Downloaden met nieuwsgroepen is een stuk praktischer. Je gaat naar een website zoals nzbserver.com, zoekt naar iets en kijkt naar de reacties van andere mensen. Als mensen massaal aangeven dat iets geen virussen bevat, is dat meestal ook zo.

Je download het bestand met een malware vrij programma zoals Grabit of SABnzbd en hoeft niets terug te delen, je bent dus ook niet strafbaar bezig. Nieuwsgroepen hebben net zoveel te bieden als torrents, maar de kans dat je malware download is vele malen kleiner.