Nederlandse Usenet community’s

Er zijn vele Nederlandse usenet community’s. Sommige usenet community’s vereisen een inschrijving, anderen niet. Bij bepaalde usenet community’s moet je een programma downloaden, terwijl je bij andere gewoon een website kan opzoeken. Elke gemeenschap  heeft zijn voor- en nadelen. Hieronder een opsomming van de meest gebruikte Usenet community’s.

SpotNet

usenet nzbserverSpotNet is een programma dat je moet installeren op je computer. Na installatie worden de spots, bestanden die je kan downloaden, geladen. SpotNet is erg traag, als je het voor de eerste keer opstart, kan het meer dan een paar uur duren voordat alle spots zijn geladen. Een leuke, gezellige Usenet community is SpotNet zeker niet, gebruikers kunnen reacties achterlaten die niet worden gecontroleerd. Het gevolg is dat gebruikers soms de meest weerzinwekkende reacties achterlaten.

NZB Server

NZB Server is een website die te bereiken is op nzbserver.com Omdat NZB Server een gewone website is, laadt deze veel sneller dan Spotnet. Eigenlijk is het geen usenet gemeenschap, aangezien je er niet kan reageren. De reactie worden geladen uit een centrale spotnet database. Reageer je op spotnet, dan verschijnt je reactie ook op nzbserver. De de website is reclamevrij en reacties van spotnet leden worden niet gecontroleerd. De interface van NZB Server is overzichtelijk en het is mogelijk om direct een NZB bestand te downloaden, zonder inschrijving.

Newzbin

Newzbin is een echte Nederlandse usenet gemeenschap. De meeste leden zijn Nederlands. Er is een forum waar mensen verzoekjes kunnen doen en er is zelfs een chatbox waar altijd wel leden in te vinden zijn. Er is redelijk veel te vinden en de web interface lijkt veel op nzbserver. Het is een van de meest gezellige Nederlandse gemeenschappen voor mensen die graag downloaden.

FTD World (bestaat niet meer)

FTD World was is een website, bereikbaar op ftdworld.net Op FTD World werd reclame gemaakt, berichten van gebruikers worden bijgehouden. Om een NZB bestand te downloaden of te reageren op een spot moest je je inschrijven.