Het programma SpotLite is geen downloadprogramma. Wel is het de beste manier om middels een klein programma nieuwsgroepen snel en overzichtelijk te kunnen doorzoeken. Als je een bestand hebt gevonden dat je wilt downloaden heb je ook een downloadprogramma nodig, zoals Grabit of SABnzdb.

SpotLite downloaden en installeren

spotlite downloaden installerenHet programma is beschikbaar voor alle platformen. Het werkt uitstekend op Windows, Linux en Mac OS. De versies die gemaakt zijn voor Linux en Mac OS zijn nog sneller dan de versies voor Windows.

SpotLite is een lichtere versie van Spotnet. Je kunt het programma niet gebruiken om mee te downloaden, maar je kunt wel in vogelvlucht door de database scrollen om te kijken wat de nieuwsgroepen te bieden hebben. Als je het programma wilt downloaden kan je hieronder kijken naar de download links. Download SpotLite hier.

Installatie Handleiding

Zodra je het bestand hebt gedownload van een van bovenstaande links kun je de installatie starten. Hieronder kun je een gedetailleerde omschrijving volgen om de installatie van SpotLite af te handelen.

Download het programma middels een van de download links en voer de setup uit.

De eerste keer dien je gegevens in te vullen van een nieuwsserver waar je toegang toe wilt. Vervolgens klik je op OK.

Nu gaat SpotLite alle headers voor je ophalen. Headers vertellen het programma welke vermeldingen er allemaal zijn te vinden in de nieuwsgroepen. Als dat eenmaal klaar is krijg je een overzicht te zien. Wat dit programma zo handig maakt is dat je alleen de spots krijgt te zien die voorkomen in je nieuwsserver. Je kan dus niets zien en niets downloaden dat niet voorkomt in je nieuwsserver. Is het aantal spots zeer beperkt? Dan heb je waarschijnlijk geen goede nieuwsserver, probeer even een andere.

SpotLite gebruiken

Aan de linkerkant zie je een lijst met verschillende categorieën en daarboven vind je een zoekformulier. Je kunt nu dubbelklikken op een item om meer details te bekijken.

Daarna zie je een beschrijving. Met daaronder informatie zoals een weblink, informatie over de nieuwsgroep en het belangrijkste: de bestandsnaam. Als je het deel tot aan de extensie kopieert en deze vervolgens in een NZB zoekmachine invoert, kan je een NZB bestand genereren.

Het NZB bestand kun je met een usenet downloadprogramma openen, zodat de download kan worden gestart.
Enkele uitstekende downloadprogramma’s zijn onder andere Grabit en SABnzdb.