Nzbserver naar een nzb zoeken

Wie download uit nieuwsgroepen, heeft een manier nodig om deze te doorzoeken. Veel mensen gebruiken spotnet om te zoeken en te downloaden. Dat is natuurlijk een uitstekende manier maar er zijn veel mensen die met een afzonderlijk download programma willen downloaden. En dan heb je een manier nodig om naar een nzb te zoeken. Dat kan met nzb zoekmachines zoals binsearch en nzbindex maar nzbserver is veel praktischer.

Naar een nzb zoeken en direct downloaden

nzbserver binsearch of newzbinHet enorme voordeel van nzbserver is dat je niet afhankelijk bent van een log, traag programma dat je eerst moet installeren. Spotnet is handig maar het installeren kan uren duren. Een download programma zoals SABnzbd installeer je binnen enkele minuten. Daarna ga je naar nzbserver, je zoekt, download een nzb en SABnzbd begint met downloaden. Het is vrij simpel om portable versie van SABnzbd te maken. Je kan SABnzbd dan op een USB stick zetten en dan hoef je helemaal niets te installeren. Ben je nieuwsgierig hoe je SABnzbd op een USB stick kan zetten? Bekijk dan deze handleiding.

Het gebruik van nzbserver is amper een handleiding waard. De website vereist geen inschrijving. Je zoekt en klikt op een spot. Als je een spot wilt downloaden, klik je daarna op ‘download nzb’. Open de nzb met je download programma en wacht tot de download klaar is. Gebruik je spotnet en wil je op deze manier een nzb importeren? Dat kan! Kijk in het menu naar nzb importen. Blader naar het nzb bestand en de download zal beginnen, mits je payserver de spot kan vinden. Lukt het niet, dan heb je een payserver nodig met een betere retentie of minder DMCA takedowns. Wij raden Eweka aan, de retentie is uitstekend en ze halen maar zelden iets offline na claims.

Nzbserver alternatief? Probeer newzbin

Soms is nzbserver offline. Een aantal keer per maand is de website niet bereikbaar en als je dan wilt zoeken naar een nzb, zijn er enkele alternatieven. Je kan denken aan binsearch, nzbindex en andere nzb zoekmachines maar die werken niet zo lekker. De website newzbin is een goed alternatief voor nzbserver. Je moet je alleen eerst inschrijven maar dat is een kwestie van enkele seconden werk. Daarna kan je reageren op spots en eventueel op het forum in gesprek gaan met andere leden van newzbin. Het voordeel van newzbin is dat vervelende reacties vrij snel worden weggehaald en mensen die zich niet normaal kunnen gedragen, krijgen een ban. Je kan newzbin op deze URL bereiken: http://web.newzbin.org/