Nieuwsservers

Nieuwsservers? Met een nieuwsserver, ook wel een payserver genoemd, kan je downloaden uit Usenet nieuwsgroepen.

Als je alleen tekstbestanden wilt downloaden en/of uploaden heb je geen nieuwsserver nodig. Het uploaden van tekstbestanden gebeurt echter niet vaak meer. Vroeger, voordat het reguliere WWW, e-mail en forums er waren, gebruikten programmeurs en internet ontwikkelaars nieuwsgroepen om middels tekstbestanden informatie uit te wisselen.

Vandaag de dag worden nieuwsgroepen met name gebruikt voor het uitwisselen van grote bestanden, binaire bestanden, zoals films, muziek, games, e-books etc. Om grote bestanden te downloaden uit Usenet nieuwsgroepen heb je een payserver nodig.

Enkele internetproviders bieden een nieuwsserver aan, maar die zijn meestal onbruikbaar. De downloadsnelheden zijn vaak erg laag, je hebt geen toegang tot alle nieuwsgroepen en kan geen bestanden downloaden die een paar weken geleden zijn geüpload.  Gelukkig zijn er ook betaalde nieuwsservers, oftewel payservers.

Nieuwsserver gratis proberen!
gratis nieuwsserver proberen

Downloaden met een betaalde nieuwsserver

Een payserver heeft als voordeel dat je zeer oude bestanden kan downloaden, die soms wel 4 jaar oud zijn.
Daarnaast zijn de downloadsnelheden een stuk hoger, vaak zo hoog dat je internetverbinding het niet eens kan bijhouden. En je hebt toegang tot vrijwel alle nieuwsgroepen. Middels een payserver kan je dus razendsnel downloaden wat je maar wilt.

Payserver proberen?

Nieuwsserver diensten zoeken altijd nieuwe klanten. De beste nieuwsserver diensten weten dat ze een uitstekende payserver aanbieden. Ze bieden je daarom de mogelijkheid om gedurende een bepaalde tijd, meestal 2 weken, hun dienst gratis te proberen. Je kan in sommige gevallen een payserver proberen gedurende 30 dagen en dan 600 GB downloaden, gratis en voor niets.

Er zijn vele nieuwsserver diensten die een gratis payserver proef aanbieden. Als de ene Usenet dienst niet bevalt, zeg je de dienst gewoon op en kijk je gewoon verder naar een payserver die wel bij je past. Indien je wilt downloaden uit Usenet nieuwsgroepen, is een payserver proefabonnement dus zeker een aanrader. Een bijkomend voordeel van een gratis nieuwsserver is dat je kan testen of deze goed werkt met Spotweb en Spotnet.