Eerst stopte FTD ermee. Daarna nam FTD world het over. FTD world was een fantastische en gezellig usenet community. Nu FTD world ook is gestopt, wat is het beste alternatief?

Er zijn talloze goede alternatieven voor FTD world.

FTD world alternatieven

Wat is het beste alternatief voor FTDworld? Dat ligt eraan. Wil je gewoon snel vanuit je browser zoeken naar een film, een album, game of ebook? Of installeer je liever een programma dat alles voor je download en uitpakt zodat je geen er omkijken hebt naar hebt?

Als je een website zoals FTDworld zoekt is NZB server een aanrader.

Installeer je liever een programma, waarmee je kan downloaden en uitpakken dan is Spotnet een uitkomst.

NZB server

Nzbserver.com is een fantastische website en momenteel het beste alternatief voor FTDworld. Je kan de laatste posts vinden in alle nieuwgroepen. Posts zijn voorzien van informatie, afbeeldingen en commentaar van andere gebruikers.

Je hoeft je niet in te schrijven om een NZB bestand te downloaden, het is een kwestie van zoeken, het NZB bestand downloaden en openen met een newsreader zoals Grabit. Een stuk makkelijk dus dan FTDworld! Als je commentaar wilt achterlaten moet je je wel inschrijven.

Bekijk onze handleiding downloaden met NZB server als je er niet uitkomt.

Spotnet

Spotnet is een programma, je moet het dus installeren. spotnet serverDe eerste keer duurt het ontzettend lang voordat alle spots en reacties zijn geladen. Dat is een nadeel van Spotnet. Een ander nadeel is dat je Spotnet op een iedere computer moet installeren waarop je het programma kunt gebruiken.  Veel mensen gebruiken daarom liever een website waarmee ze direct kunnen zoeken.

Spotnet heeft echter een enorm voordeel in vergelijking met websites zoals NZB server. Je kan middels Spotnet namelijk niet alleen zoeken, je kan ook direct downloaden. Tijdens het downloaden wordt je download uitgepakt, veel films, games e.d. zijn namelijk gepost als .RAR bestanden. Spotnet download, pakt uit en repareert alles wat je wilt downloaden. Zeer handig voor mensen die niet weten wat een newsreader, Winrar en Quickpar is.

Spotnet is een alles in een usenet download programma.

Nogmaals, Spotnet is een fantastisch programma, maar als je Spotnet voor de eerste keer installeert kan het uren duren voordat alle spots zijn geladen.

Newzbin

Newzbin is een enorme website, bestaande uit een forum, chatbox en een deel dat erg veel wegheeft van nzbserver. Veel spots zijn voorzien van een wachtwoord, zodat andere Usenet websites de spot niet zomaar kunnen overnemen. De moderators op newzbin zijn streng, een trol heeft geen lang leven op de website. Het is daarom een gezellige Usenet gemeenschap waar je je eerst moet inschrijven om lid te worden. Dat kan hier.

Spots4all (inmiddels ook gestopt)

Spots4all.com biedt precies dezelfde mogelijkheden als nzbserver en FTDworld. De interface van NZBstars ziet er wat simpel uit, maar het werkt. Je moet je inschrijven om een NZB te downloaden.

NZBEE.org (ook gestopt)

Om nzbee.org biedt een uitstekend download programma aan. Er zijn veel Nederlanders actief op nzbee.org en er is dus ook veel Nederlands materiaal te vinden, films met ondertiteling, TV programma’s, etc.

Er zijn talloze andere goede alternatieven voor FTDworld maar daar komen we binnenkort op terug!

FTDworldRIP FTDworld 24 maart 2011 – 22 september 2013 

Bedankt voor het plezier dat jullie zoveel mensen hebben gebracht, we zullen jullie missen.