Om te downloaden uit Usenet nieuwsgroepen heb je een download programma nodig. Zo’n downloadprogramma heet een newsreader.

Grabit is één van de beste en meest gebruikte Usenet download programma’s.
Het voordeel van Grabit is dat je het programma gratis kan downloaden en gebruiken.
Als je een Linux besturingssysteem gebruikt, kan je Grabit gebruiken middels Wine.

Andere Usenet download programma’s

Download programma

Er zijn talloze Usenet download programma’s.
Zoals eerder aangegeven, is Grabit veruit het beste download programma, maar er zijn enkele goede alternatieven voor Grabit.

Het beste alternatief voor Grabit is Sabnzbd, waarmee je vanuit je browser kan downloaden. Sabnzbd is gratis te gebruiken en een goed alternatief voor Grabit. Grabit is namelijk een programma dat je moet installeren, Sabnzbd is daarentegen te benaderen vanuit je browser.

Enkele andere Usenet download programma’s zijn; bnr2, Alt.binz, usenet explorer en newsrover. Het nadeel van deze Usenet download programma’s is dat je er soms voor moet betalen.

Usenet downloaden

Middels een Usenet download programma en een nieuwsserver heb je toegang tot Usenet nieuwsgroepen. Indien je niet weet wat een nieuwsserver is of gratis een nieuwsserver wilt testen, kan je kijken op onze pagina nieuwsserver.

Hoe snel je kan downloaden is afhankelijk van de snelheid van je nieuwsserver en je internetverbinding. Met een goede nieuwsserver kan je met een Usenet download programma bestanden downloaden die méér dan 4 jaar oud zijn. Je hebt dan toegang tot vele Terabytes aan films, games, muziek en meer, dag en nacht.

Torrent download programma’s

Er zijn ook download programma’s om torrents mee te downloaden, zoals uTorrent. Het nadeel van torrents is dat je moet uploaden naar andere downloaders, wat strafbaar is. Daarnaast hebben mensen die hetzelfde bestand up- of downloaden soms een erg langzame verbinding, waardoor het eeuwig duurt voordat je download binnen is.

En dan is het de vraag of je download wel is wat je dacht dat het zou zijn. Het komt erg vaak voor dat een torrent niet de film is die je zocht, achteraf blijkt het iets anders te zijn.
Middels torrents worden ook vaak trojans verspreid.

Als je download uit een nieuwsgroep heb je deze problemen zelden. Je kan razendsnel downloaden, je hoeft niet terug te delen en als je naar de reacties van andere leden bij een usenet community kijkt, weet je of een download goed is of niet. Zo weet je dus zeker of een bepaalde download van goede kwaliteit is.