Astraweb

Astraweb was in het verleden een uitstekende newsserver provider. Gedurende enkele jaren hebben we op deze website bezoekers verwezen naar Astraweb. De laatste maanden hebben wij echter vele klachten ontvangen van Astraweb gebruikers die we hebben doorverwezen. De klantenservice reageert erg laat of helemaal niet op klachten. Wij hebben daarom besloten om Astraweb te verwijderen van deze website.

Nadelen van Astraweb

De retentie van Astraweb is veelal niet wat ze beloven en de download snelheden worden vaak bij lange na niet behaald. Nieuwe leden moeten direct betalen en krijgen daarna de newsserver logins doorgestuurd. astrawebAls er dan iets fout gaat en men contact probeert op te nemen, kan het weken, zo niet eeuwig duren, voordat de klantenservice van Astraweb reageert.

Je betaalt voor een newsserver dienst, die misschien nooit werkt en waarom niet, wel, dat mag je vervolgens zelf uitzoeken. We hebben de klachten herhaaldelijk geprobeerd voor te leggen aan Astraweb, helaas reageert men niet.

Alternatief voor de Astraweb newsserver

Astraweb heeft geen proefperiode, je kan een newsserver dus niet testen voordat je betaalt. Er zijn talloze alternatieven voor Astraweb die wel een proefperiode aanbieden.
Je kan gedurende een gratis proefperiode kijken of een newsserver wel goed is en of de klantenservice reageert als je een probleem hebt. De retentie is uitstekend en de beloofde download snelheden worden wel behaald.

Uit onze ervaringen zijn de onderstaande newsserver diensten, die een gratis proefperiode aanbieden, de beste alternatieven voor Astraweb.

Goedkoopste alternatief voor Astraweb

Als je een goede newsserver provider zoekt voor slechts enkele euro’s per maand is XLned een optie. XLned heeft geen proefperiode, ze zijn gewoon erg goedkoop en je hoeft niet direct te kiezen voor een jaarabonnement. Voor €2,21 kan je bij XLned al een newsserver proberen.

XLned heeft verschillende pakketten, je kan kiezen voor een snelle newsserver van 120 Mbit/sec (€7,39 per maand). Je kan ook kiezen voor een wat langzamere en dus veel goedkopere newsserver.

xlned goedkope newsserver

De voordelen van XLned zijn:

  • Ruim 900 dagen retentie
  • Bijna 100% bestand compleetheid
  • Gratis SSL toegang
  • Onbeperkt downloaden, dag en nacht
  • Het is toegestaan om je newsserver account met iemand te delen
  • Toegang tot meer dan 150.000 nieuwsgroepen
  • Vriendelijke Nederlandstalige klantenservice
  • Als iemand zich dankzij jou aanmeldt, krijg je gratis download maanden