Anoniem surfen

Anoniem surfen bestaat niet, denk je misschien.
Websites slaan cookies op en verzamelen je gegevens, je internetprovider kan precies zien wat je online doet. Als je het internet op gaat kan een iedere website of dienst, van gmail tot een gewone nieuws website zien wat je IP adres is. Wat je leest, waar je naar zoekt, waar je op klikt, etc.

Sommige diensten en websites verzamelen zoveel privé gegevens dat je je kapot zou schrikken als je zou beseffen wat ze allemaal over je weten.

Indien je privacy je iets waard is, is daar een erg handige oplossing voor. Je kan namelijk volkomen anoniem surfen middels een VPN. Een VPN is een virtueel privé netwerk, wat inhoud dat je een programma gebruikt waarmee je kan inloggen op een server.

Die server geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van een anoniem IP adres. Daardoor kan je met een ander IP adres anoniem surfen. Je kan anoniem mailen en je kan anoniem inloggen op Facebook, Twitter, etc.

Anoniem Surfen

Surf anoniem met een gratis VPN

Een VPN klinkt als een complex iets, maar dat is het helemaal niet.
Je download een programma, betaalt een paar euro per maand en voert de logins in die men je na betaling doorstuurt. Je kan dan contact leggen met een anonieme server, waardoor je een ander IP adres krijgt.

Er zijn talloze IP adressen waar je uit kan kiezen, van Panama, Japan, alle EU landen tot de VS aan toe. Een VPN maakt anoniem surfen mogelijk en waarborgt je privacy. Voor een paar euro per maand kan je dag en nacht gebruik maken van een VPN en naar hartelust anoniem surfen.

Niet alleen anoniem surfen

Middels een VPN kan je niet alleen anoniem surfen.
Je kan weer op een forum komen, nadat men je heeft gebanned. Gebruik een VPN, kies een ander IP adres, schrijf je opnieuw op het forum in en niemand weet dat je terug bent.
Hetzelfde geldt voor online games, als je ergens niet langer welkom bent, kan je middels een VPN weer gewoon naar binnen.

Het gebruik van een VPN is volkomen legaal, vele overheidsdiensten en grote bedrijven maken gebruik van een VPN om privacy te waarborgen. Probeer het eens! Een VPN kost een paar euro per maand en is per maand te proberen.